Effektiviserer produksjonen med roboter (coboter)

Kameleon leverer nå roboter fra Universal Robots. Det betyr at vi kan løse enda flere oppgaver for å automatisere produksjonen hos våre kunder.

 

Robotene kan utføre mange oppgaver på forskjellige steder i produksjonen. De kommer raskt i gang fordi de er enkle å programmere og fordi de ikke trenger noen form for sikring rundt seg. De fleste produksjonsbedrifter har manuelle oppgaver som med stor sannsynlighet kan løses mer kostnadseffektivt med bruk av roboter. Kameleon er allerede i dialog med flere kunder om å løse deres utfordringer på dette området.

 

Det er ingen tvil om at robotene har gjort sitt inntog i norske produksjonsmiljøer, og det kommer flere og flere av dem. Spesielt de samarbeidende robotene (coboter) er på full fart inn i det norske markedet. I dag er det ca 150 coboter fra Universal Robots i Norge og på verdensbasis finnes de i mer enn 18 500 produksjonsmiljøer. Flere og flere bedrifter oppdager fordelene ved å sette robotene inn som arbeidskraft i produksjonen.

 

Robotene er ikke bare enkle å sette opp, de er også enkle å omprogrammere og å flytte til nye områder i produksjonen. De husker tidligere programmer og det betyr at de raskt kan flyttes tilbake til tidligere oppgaver.

 

Robotene fra Universal Robots finnes i tre ulike størrelser, UR3, UR5 og UR10. Alle tre er utviklet etter samme prinsipp, men med ulik løfteevne og aksjonsradius. Den minste roboten har en løfteevne på 3 kg, mens den største har på 10 kg. Alle tre robotene har rotering på 360 grader i alle ledd. Les mer om robotene her

 

Med robotene fra Universal Robots får du alle fordelene ved avansert robotautomatisering, uten de ekstra kostnadene som vanligvis er forbundet med tradisjonell robotprogrammering, oppstilling og avskjerming for dedikerte og skjermede arbeidsceller. Det gjør robotautomatisering økonomisk tilgjengelig for små og mellomstore bedrifter, små produksjonskjøringer og andre konfigurasjoner der det ellers ville ha vært for dyrt.

 

De tre robotene integreres enkelt i eksisterende produksjonsmiljøer. Med sine seks leddknutepunkter og store fleksibilitetsområder er disse samarbeidende robotarmene designet for å imitere bevegelsesområdet til en menneskelig arm. Det er mange fordeler forbundet med å sette inn en robot, men det viktigste er at de er enkle å programmere, de har brukervennlig start og kjør teknologi, de kan settes opp og brukes i de fleste miljøer og de kan jobbe i samme miljø som mennesker – uten sikring.

 

For Kameleon er disse robotene en fin videreutvikling av vårt kundetilbud og vi har god kompetanse i vårt tekniske team på området. Roboter og hva de kan gjøre har vi store forventninger til. Vi kan raskt og enkelt levere roboter som er klare til å stable, flytte eller løse andre manuelle oppgaver. Vi har gode avtaler med leverandører på verktøy som kan settes på roboten slik at den kan utføre ønsket oppgave. Kameleon inkluderer alt i en fast pris og oppsett slik at det er raskt og enkelt å komme i gang med standardiserte oppgaver. Vi løser også kompliserte prosjekter gjennom gode og kompetente samarbeidspartnere. Eksisterende installasjoner viser at roboten gir deg rask tilbakebetaling og du kan også få leieavtale uten investering.

Ta kontakt med oss så kommer vi og diskuterer løsning og pris.