Hva er krympepakking?

De fleste er kjent med de glatte PVC-krympefilmene som brukes til å pakke flasker, men krympepakking kan brukes til mange forskjellige produkter. For eksempel visste du at sikkerhetsseglingen på medisiner og toalettsaker som tannkrem er en type krympefylling som kalles krympebånd? Eller hva med polypropylenkrympefilmer som brukes til å beskytte dagligvarevarer som salat og brokkoli? Eller krympeermene på flasker med krydder som ketchup og majones? Deretter er det industrielle krympeinnpakninger, som de som brukes til å dekke og beskytte båter i de harde vintermånedene. Eller krympebåndet som brukes til å koble til og isolere elektriske ledninger.

Det finnes som dere ser mange forskjellige typer, laget av mange forskjellige materialer og de brukes til å pakke og beskytte et stort utvalg av produkter.

Når det gjelder å markedsføre varer til forhandlere, har sekundær emballasje en sentral rolle å spille. Jo lettere du gjør det for forhandlerne å manøvrere og vise produkter, desto bedre vil de bli plassert, markedsført og dermed enklere å selge. Jo bedre de ser ut, jo lettere blir de oppdaget av forbrukerne i detaljhandelen. Krympepakking bidrar også til å sikre flere batch elementer og Domino har et utvalg av teknologier som gjør det enkelt å skrive ut på disse filmene.

Et alternativ for koding på wraps for sekundær emballasje er termisk overføring. Domino V320i har gjort det mulig å merke krympefilmer med hastigheter mellom 40 og 90 pakker per minutt.

Ta en titt på dette i aksjon her på et verdens største merker: Coca Cola.