Hva kan en merkeprinter i 2019?

Utviklingen innen merkeutstyr/printere har vært stor de siste årene, og det har blitt gjort betydelige framskritt innen områder som driftssikkerhet, blekkoptimalisering og integrasjonsmuligheter for ERP og MES forretningssystemer. Og utviklingen er på ingen måte over.

Teknologisk utvikling har bidratt til å sette nye standarder for produksjonsindustrien, og dermed nye krav til produksjonslinjens samlede effektivitet. Produksjons- og pakkemaskiner er blitt raskere og mer intelligente, og som følge av dette stilles det også større krav til merkeutstyr og printere. Printerne må kunne holde følge med de andre maskinene i en produksjon, både i pålitelighet og hastighet, men også i programvareutvikling, da automatisering av hele produksjonslinjer blir mer vanlig.

Merkeutstyr er et nødvendig onde for produsenter og kan til og med være en dyr flaskehals hvis den ikke fungerer optimalt. Et av hovedfokusområdene blir derfor å optimalisere påliteligheten og dermed minimere nedetid. Design og funksjonalitet er i fokus under utviklingen av nye printere. Produksjonshallene utgjør ofte vanskelige omgivelser, med både støv og fuktighet i luften, noe som påvirker blekkoptimalisering og maskindrift. Tendensen er derfor å forsegle kabinettene og skrivehodene for å unngå forurensning fra fremmede gjenstander som påvirker utskriftskvalitet og drift. I tillegg blir skriverne generelt mindre, slik at de ikke tar unødvendig plass i produksjonshallen. Det har blitt en selvfølge at merkeutstyr kan integreres fullt ut i produksjonslinjer, noe som sikrer korrekte sporbare koder. En av årsakene til svinn er feil merking. Dette unngås ved å integrere printere med forretningssystemer som ERP og MES slik at printerne automatisk mottar merkeinformasjon under produksjonen. Dette reduserer behovet for menneskelig påvirkning og feilfrekvensen blir betydelig redusert.

Business Intelligence og automasjon har kommet i fokus på tvers av bransjer. Cloud-baserte tjenester bidrar sterkt til å overvåke statusen til merkeutstyr, men også for å kartlegge og beregne effektivitet. Når man velger merkeutstyr, så bør du minimum kreve:

  • Minimal nedetid
  • Tydelig og varig merking
  • Helt funksjonell i tøffe miljøer og lang holdbarhet
  • Enkel integrering i eksisterende produksjonslinjer
  • Høy brukervennlighet
  • Mulighet for databehandling og overvåking mv.

 

Har du printere som du opplever ikke lever opp til kravene i dag er det bare å ta kontakt.