Lite driftsutfordringer med stabile løsninger og god oppetid!
Kundehistorie

Lite driftsutfordringer med stabile løsninger og god oppetid!

REDDER LIV GJENNOM GENERASJONER. Å redde liv har vært hovedmålet for GC Rieber Compact gjennom generasjoner.

Alle deres produkter er basert på denne filosofien og har vist seg uvurderlige for mennesker i nød. Flyktninger, sjømenn og ofre for krig og naturkatastrofer har fått en ny sjanse med GC Rieber Compact Food. GC Rieber Compact AS ble etablert i Bergen i 1948. I 70 år har de levert høykvalitets matvarer "ForLife".

 

I bakeriet på Søfteland, rett utenfor Bergen lages det 1600 brød i timen, deigen eltes, heves og deles i passende stykker. Så stekes de og kjøres rett i kverna. Ut kommer det brødsmuler som brukes som base i kjeksene som skal mette og gi næring i nødssituasjoner. Engang i tiden var dette Nord-Europas største bakerovn. Produktene som lages merkes og palleteres før de kan sendes ut i den store verden. «Det er viktig å ha kontroll på produktenes ingredienser, opphav og best før dato dersom det skulle skje noe», sier Ann CicilieTveiten, Fabrikksjef på GC Rieber Compact.

Fabrikksjef Ann Cicilie

Merking av produktene de produserer på GCRieber Compact er en liten del av hverdagen deres, men den er til gjengjeld veldig kritisk. Produksjonen er avhengig av høy oppetid på utstyr og at det er minst mulig stopp på linjene. Det er viktig at utstyret er driftssikkert og stabilt. Det var her Kameleon kom inn for snart 10 år siden som en løsningsorientert og fleksibel partner, og med driftsavtalen i kofferten (se egen faktaboks)

Driftsavtalen - når man trenger å bytte utstyr

Driftsavtalen til Kameleon var avgjørende da GCRieber Compact valgte leverandør på merking i 2013. Siden dengang har Kameleon løst flere og flere automasjonsoppgaver i produksjonen til GC Rieber Compact.

- Samarbeidet er veldig bra og de ansatte fra Kameleon er alltid veldig hyggelige, sier en fornøyd Terje Lunde og nikker mens han snakker.

Fra folieskriver til permanent merking - Driftsavtalen som et godt verktøy

– Terje trekker frem et eksempel på effektiv og smart bruk av Driftsavtalen:

Nødrasjoner på mat og vann som er i livbåtene på store skip haren holdbarhet på 5,5 år. Inntil våren 2021 merket GC Rieber Compact disse med folieskrivere, men med denne metoden er det en risiko for at best-før dato blir fjernet eller endret. GC Rieber Compact byttet da utstyr fra folieskriver til laser, som merker permanent og bestandig. For oss i GCRieber Compact er det viktig at vi har gode løsninger når det dukker opp utfordringer av denne typen og med driftsavtalen kunne vi lett bytte, raskt og rimelig  fra en merketeknologi til en annen. Ved bytte av løsning slo vi to fluer i en smekk ved å fjerne mulighet for svindel med best før dato på disse viktige produktene og en mer bestandig og tydelig merking av nødmaten.

 

Daglig leder i Kameleon, Trond Olav Eek er rask på pletten og kommenterer at GC Rieber Compact ofte vet hva de trenger av funksjonalitet, men ikke alltid hvordan de skal løse det. Han påpeker at Driftsavtalen er en unik avtale som gjør at man blant annet kan bytte maskiner dersom det kommer nye produkter eller at det skjer andre endringer i produksjonen. Når kunden bytter maskiner så kan Kameleon leie de ut eller selge de på bruktmarkedet. Dette er en vinn vinn situasjon for både kunden, Kameleon og ikke minst for miljøet.

 

«For GCRieber Compact er det viktig å ha god kontroll selv og være selvhjulpne. Med opplæring fra Kameleon og nødvendige reservedeler på huset så er det ikke mye nedetid vi harhatt på vårt utstyr. Hvis vi ikke har klart å løse det selv så kontakter viKameleon support, som løser det raskt og effektivt, sier vedlikeholdsleder Terje Lunde i GC Rieber Compact.

Vedlikeholdsleder Terje Lunde og daglig leder i Kameleon, Trond Olav Eek i hyggelig samtale

Pally, eller Buffy som han heter hos GC Rieber Compact  

Midt i produksjonslokalene finner vi Buffy  - en samarbeidende robot (UR10) med softwaren Pally,den sørger for at vi får en jevn vareflyt ved å palletere d-pak på pall slik at de er klar for transport på T-pak. Tidligere var det en person som sto og gjorde jobben og det var fint å kunne frigjøre denne fra en slik ensformig oppgave slik at hen kunne gjøre noe mer variert og nyttig, sier Terje. De er veldig fornøyde med roboten. Nå er det behov for å øke hastigheten, det jobbes det med å løse, Kameleon er på ballen.

-       Det går helt flott med roboten, den holder nå tritt med ICA, fikk testet den skikkelig på fredag. 😊😊 Nå er alle happy, skriver Terje på spørsmål fra Emil om alt er ok med roboten. Vår opplevelse er at kundene setter pris på den uformelle og personlige relasjonen til Kameleon.

Merkeløsninger på D-pak og palletering med Pally software og UR10

Kameleon er stolt leverandør av produksjonseffektive løsninger til GC Rieber Compact. Siden 2013 har vi utvidet samarbeidet og leverer i dag merkeløsninger på F-pak, D-pak og T-pak, samt merkesoftware og robotisering.

Ved et normalt behandlingsforløp for et underernært barn, behandler de i teorien mer enn 100 000 barn i året med det som produseres på Søfteland. Til sammenligning vil man kunne fylle opp Ullevål stadion 3,5 ganger med barn som har fått behandling ila et år. 

Flere nyheter