Er vi din nye samarbeids­partner?

Er du på jakt etter en kundefokusert, fleksibel og løsningsorientert samarbeidspartner? Da er du kommet til rett sted.
I Kameleon får du førsteklasses løsninger til din produksjon- og logistikkbedrift.  

Vi forsøker å utvikle et selskap som har stor teknisk kapasitet. Med det mener vi at hoveddelen av ansatte skal være i operativ tjeneste til kundens beste. Vi er på vakt 24/7, vi skal være lette å få tak i og vi skal være hurtige i vår respons.

De siste 5 årene har vi gjennomført over 5 000 oppdrag for eksisterende og nye kunder. Det er alt fra enkle supportsamtaler til store fabrikkinstallasjoner. Bak dette arbeidet ligger det mye planlegging, forberedelser og koordinering. Vi har en godt trimmet organisasjon og nyansatte blir innlemmet i vår forretningsfilosofi.

Våre eksisterende kunder er vår hovedprioritet. Nye kunder inngår også i den gruppen så snart vi er i gang, så vi har plass til flere. Vi spør dere hvert år om hvordan vi leverer i forhold til forventningene og innspillene blir inspirasjon for videre utvikling.

Vårt team i Kameleon er klare for å hjelpe deg med merking, sporing, etikettering eller samarbeidende roboter
Kameleon Gruppen

Kameleon Gruppen

Siden oppstarten i 1999 har Kameleon Gruppen hjulpet bedrifter med å automatisere sin produksjonsprosess. Vi tilbyr avanserte og driftssikre løsninger innen merking og sporing, produksjonsstyring, etiketter og etikettsystemer og robotisering.  

Allerede i 1999 etablerte vi kundemodellen vår - driftsavtalen. Den har satt våre kunder i sentrum av vår virksomhet og gitt oss muligheten til å investere langsiktig i et robust teknisk team. Driftsavtalen skaper felles mål om driftsstabilitet og oppetid.

I 2017 utvidet vi med et nytt forretningsområde - robotikk. Vi har levert flere hundre prosjekter til industri og skoler og  representerer de ledende robotleverandørene i verden som Universal Robots, Rocketfarm, MIR og Robotiq.

I 2022 tok vi ett nytt og viktig steg fremover, og har nå en softwareløsning som er utviklet av og for næringsmiddel-produsenter. Dette er en komplett bransjeløsning som dekker det du trenger og litt til, med forutsigbare kostnader for implementering og drift.

Vår ambisjon er å bidra til å bygge fremtidens produksjonsmiljø.

Kameleon Gruppen består i dag av 50 engasjerte ansatte og følgende selskaper:  

Kameleon Solutions AS (kameleongruppen.no) – Etablert i 1999 og har 300 produksjonsbedrifter som kunder. Leverer løsninger innen merking og sporing, produksjonsstyring, etiketter og etikettsystemer og robotisering. Hovedmålgruppen er produksjons- og logistikkbedrifter innen blant annet næringsmidler, bryggerier og farmasi.  

Kameleon Robotics AS (kameleonrobotics.no)– Etablert i 2017 som Cobotnor. Selskapet er distributør av Universal Robots, MiR, Robotiq og Solomon Technologies i Norge. Distribusjon skjer gjennom egen organisasjon og gjennom et nettverk av systemintegratorer. En av selskapets prioriterte oppgaver er å bidra til at videregående skoler og utdanningsinstitusjoner i Norge tar i bruk samarbeidende roboter. Vi har allerede levert roboter til over 100 skoler spredt over hele landet.

Kameleon Robotics AB (kameleonrobotics.se) - Etablert i 2022. Selskapet er distributør av Universal Robots og Pally til næringsmiddelindustrien i Sverige. I februar er de fem ansatte.

Samlet omsetning i gruppen er 140 mill og omsetning og antall ansatte forventes å øke i årene fremover. 

Folkene

Vårt team er klare for å hjelpe deg

Vi er stolt av folkene våre. Hos Kameleon jobber det høyst ulike individer med ulik kompetanse. Vi er teknikere, ingeniører, relasjonsbyggere og gode på å finne de beste løsninger for våre kunder. Det vi har til felles, er engasjement og et høyt fokus på å løse kundens behov.    

Vi ønsker å ha en kultur hvor vi hjelper hverandre, hvor kunnskapen deles og bidrar til at hver enkelt ansatt blir bedre dag for dag. I tillegg fyller vi på med kompetanse fra et utall av kilder, og ønsker at våre kunder opplever at vi hele tiden kan innfri på ønsker og forventninger.

Vårt motto er "Alltid i kundens tjeneste"

Vårt team i Kameleon er klare for å hjelpe deg med merking, sporing, etikettering eller samarbeidende roboter
Vi ønsker å hjelpe din bedrift å produsere mer effektivt
Historie / visjon

Vi jobber for å gjøre din virksomhet bedre.

I Kameleon bygger vi en kultur hvor kunden står i fokus. Og vi jobber hver dag for at våre kunder skal få en bedre og mer konkurransedyktig virksomhet. Med stadig fokus på fremtidsrettede løsninger og rett kompetanse skal vi være et selskap folk vil ønske å jobbe i. Og kunder vil ønske å jobbe med.

Vi ble etablert for over 20 år siden og startet som en leverandør av merking og sporing. Driftsavtalen som er vår kundemodell ble født og senere har nye forretningsområder kommet til. Det er svært hyggelig at mange av våre kunder har vært med oss hele veien.

Vi håper du vil dele veien fremover med oss og at vi sammen kan oppleve fremgang!

Jobbe hos oss

Vi er alltid på jakt etter flere dyktige kolleger og våre ansatte er vår viktigste ressurs

Vi invitere alle som syns Kameleon virker som et spennende selskap, til en første samtale. Vi har stadig behov for nye ansatte, og innenfor mange områder.

Vi har de siste årene opprettet endel nye stillinger så kanskje finnes ikke din stilling idag, men blir til med deg på laget.

Vi jobber kontinuerlig for å utvikle vårt selskap og vår organisasjon og hver nyansatt tilfører oss noe som forsterker vår retning.

Velkommen til å ta kontakt!

Se nyeste stilling
Søke jobb hos Kameleon?
Bransjer som næringsmiddel og bryggerier er våre største kundegrupper for etikettering, roboter og merking og sporing.
Bransjer

Vi har bredden av utstyr for de fleste bransjer

Vi har de siste årene utvidet vår kompetanse og våre løsninger så vi nå vinner kunder innenfor en rekke bransjer. Næringsmiddel og bryggerier er våre største kundegrupper. I tillegg jobber vi innenfor farmasøytisk og i øvrig industri.

Våre løsninger kan tilpasses kundenes behov og våre leverandører sikrer oss en bredt sammensatt portefølje.

Frysevarer - egg - kartong - hermetikk - glass - brett - paller - beger - flasker - bokser - pakker - poser - treverk - metall - film - PET - folie - etiketter - KEG - rør - gipsplater - murstein - storsekk er noen av emballasjetypene vi merker, etiketterer eller robotifiserer

Bærekraft

Vi er i gang!

Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer med mindre ressurser. I dag forbruker vi mye mer enn hva som er bærekraftig for kloden. For å sikre gode levekår for nåværende og fremtidige generasjoner må også hver enkelt forbruker endre livsstil. Det innebærer å minske ressursbruken, miljøødeleggelsen og klimautslippene som et samfunn og som enkeltperson.   

Kameleon ble sertifisert som Miljøfyrtårn i juni 2021. Dette er første steg på veien mot å få arbeidsprosesser og interne rutiner som gir oss miljøgevinst. Vi har også laget vårt første klimaregnskap og det gir godt grunnlag for å sette tiltak som virker, ut i livet. 

Vi ønsker å ta i bruk bedre løsninger for fjern-support for våre kunder. Det skjer spennende utvikling av verktøy som vil redusere behov for reiser og øke kundetil-fredshet rundt support. Målet vårt er å redusere reiser med 50% uten at dette skal gå på bekostning av oppgavene vi skal løse for våre kunder. Det blir spennende å se effekten av dette arbeidet. Våre leverandører jobber med å ta frem mer bærekraftige løsninger blant sine produkter, og vi jobber systematisk med å tilegne oss kunnskap som vi kan bringe inn i vårt kundearbeid. Siste året har vi for eksempel jobbet mye med verifikasjonsløsninger hos kundene, som bidrar til å redusere feil og mulig svinn.

Vi er i gang!

Kameleon har bærekraftmål!

Leverandører

Domino Printing

Domino Printing

Printere og software for merking og sporing

Intrex

Intrex

Etikettsystemer og etikettapplikatorer

Sato

Sato

Manuelle industrielle etikettprintere

Universal Robots

Universal Robots

Nr.1 innen kollaborative roboter

Carryline

Carryline

Standard og kundespesifikke transportløsninger

Rocketfarm

Rocketfarm

Software for roboter fra Universal Robots

MCC Norway AS

MCC Norway AS

Selvklebende og linerless etiketter

Ravenwood Packing

Ravenwood Packing

Linerless (sleeve) løsninger

Digi

Digi

Pris-vekt applikatorer og systemer

Datalogic

Datalogic

Skannere og sensorer med mer

Soco Systems

Soco Systems

Internt pakkeutstyr og transportbånd

Leuze Electronic

Leuze Electronic

Skannere og sensorer med mer

Phoenix Contact

Phoenix Contact

Forbindelsesteknikk og automatisering

Vi er alltid i full sving for å hjelpe våre kunder.