Kameleon Robotics AB - ny distributør for Universal Robots i Sverige
Nyheter

Kameleon Robotics AB - ny distributør for Universal Robots i Sverige

Vårt søsterselskap Kameleon Robotics AB i Gøteborg blir robotprodusenten Universal Robots sin tredje forhandler i Sverige.

Etterspørselen etter samarbeidsroboter (cobots) har økt mye, ikke minst under pandemien, da de er en viktig del av å kunne ha produksjon hjemme og ha bedre kontroll over produksjon og levering.

Cobots gjør robotteknologi tilgjengelig for alle ved å være små, brukervennlige, rimelige, fleksible og trygge å jobbe med. De kan brukes i et bredt spekter av bransjer og til mange forskjellige oppgaver. For å svare på den økte etterspørselen utvider Universal Robots nå med en ny forhandler, og valget falt på Kameleon Robotics.

– Kameleon Robotics vil være et veldig sterkt supplement til det vi tidligere har i Sverige angående forhandlere da de fokuserer på et annet område, et område hvor det er stort potensial, sier Ola Mellström, salgssjef for Universal Robots i Sverige.

Kameleon Robotics er et oppstartsselskap i Gøteborg som distribuerer automatiserte løsninger knyttet til matindustrien i Sverige basert på Universal Robots samarbeidsroboter. Selskapet tilbyr fleksible og effektive løsninger for blant annet palletering. Selv om de er nystartede har de lang erfaring bak seg ved at de er en del av Kameleon Robotics AS som er den ledende distributøren av Universal Robots cobots i Norge, og en del av Fagerstorp AB som gjennom datterselskapet Cobots Sweden også er forhandlere av Universal RobotS coboter i Sverige.

Kameleon Robotics AB forventes å starte driften senere på våren. Selskapet er registrert og de første cobotene er på plass. De fokuserer på mat- og drikkeindustrien og palletering innenfor denne, de jobber tett med UR + partner Rocketfarm som har utviklet en effektiv løsning for dette.

Flere nyheter